India Taj Mahal 3D puzzle CubicFun

India Taj Mahal 3D puzzle CubicFun

CubicFun és National Geographic sorozata ajándék fotóalbummal.

Készítsd el a Taj Mahal 3D puzzle makettjét!

  • 87 darabból álló készlet
  • Összeszerelt méretek: 284x284x180 mm
  • 8 éves kortól!

4 575 Ft

Elfogyott

azonosító: 6944588209810 kategóriák: , címkék: , ,

A Taj Mahal (jelentése: „A paloták koronája”) az indiai Agrában, a Jamuna folyó partján található muszlim mauzóleum elnevezése, amely valójában egy teljes épületkomplexumot takar, ennek része maga a fehér márvány síremlék is. Sáh Dzsahán mogul sah 1632 és 1647 között építtette 1631-ben, gyermekszülésben elhunyt szeretett felesége, Mumtáz Mahal emlékére. Őt is itt helyezték örök nyugalomra.

A Taj Mahal a mogul síremlék-építészet csúcspontja, amely nemcsak annak stílusjegyeit viseli magán, hanem ötvözi azt a helyi hagyományokkal is. Bár hatással volt későbbi síremlékek építésére is, az épület egyedi arányai, finom díszítettsége utánozhatatlanná tette. 1983-ban került fel az UNESCO világörökségi listájára mint kulturális helyszín.

A tökéletes arányaival feltűnő, nemes anyagokkal gazdagon díszített műemlékegyüttes nemcsak építészeti jelentőségű, hanem a hozzá kapcsolódó legendák és történetek révén az örök szerelem emlékműveként is ismert. Számtalan művet ihletett a képzőművészet, az irodalom, a filmművészet, a zene területén, egyúttal a komplexumban található mecset miatt ma is a vallásos áhítat színhelye.

India leglátogatottabb turistalátványossága, évente több mint 2,5 millió látogató keresi fel, de ugyanakkor ez okozza jelentős állagromlását is, ami miatt 1996-ban felkerült a világ száz legveszélyeztetettebb műemléke közé. 2007-ben a világ hét új csodája közé választották.

A CubicFun 3D puzzle játékai 3 éves kortól kezdve, a család minden tagja számára kitűnő szórakozást nyújtanak. A 3D puzzle nagyszerű készségfejlesztő, amelynek révén fejlődik a gyermek térlátása, logikai érzéke és kézügyessége. A 3D puzzle összeállításához a kezünkön kívül nincs is másra szükségünk, mert a kirakós játék darabjai könnyedén egymáshoz illeszthetőek, így ollóra, egyéb szerszámokra, de még ragasztóra sem lesz szükségünk. A puzzle darabok kiváló minőségű kartonpapírból és polisztirol habból készülnek.

Tömeg 750 g
Méretek 30 × 22 × 6 cm
Arukereso nev

Anyag

Darabszám

Gyártó

Méret

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„India Taj Mahal 3D puzzle CubicFun” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 8 =