Esztergomi bazilika 3D puzzle CubicFun

Esztergomi bazilika 3D puzzle CubicFun

Készítsd el az Esztergomi bazilika 3D puzzle makettjét!

  • 111 darabból álló készlet
  • Összeszerelt méretek: 380x320x270 mm
  • 8 éves kortól!

4 790 Ft

Elfogyott

azonosító: 5999558475550 kategóriák: , címkék: , ,

Az Esztergomi bazilika, teljes nevén Nagyboldogasszony– és Szent Adalbert-főszékesegyház, klasszicista és óegyiptomi stílusban épült. Méreteit tekintve a Európa egyik legnagyobb bazilikája, de világviszonylatban is tekintélyes méretű.
A bazilika belső alapterülete 5660 négyzetméter, valamint 118 méter hosszú és 49 méter széles. Közepén elhelyezkedő félgömb alakú kupoláját 24 oszlop tartja, amelyek között 12 ablak található. Az épület a kupolánál belülről 71,5 méter magas, átmérője 33,5 méter. Az altemplomtól a kupola gömbjéig kereken 100 méter, mellyel jelenleg Magyarország egyik legmagasabb épülete. A kupola erkélyére a bazilika bejáratától számítva (több szakaszban) összesen közel 400 lépcsőfok vezet fel. A kupola feletti gömb átmérője 2,5 méter, a kereszt pedig 7 méter magas. A timpanont tartó nyolc oszlop 22 méter magasba nyúlik, a főhomlokzat oldalaihoz kapcsolt harangtornyok pedig 57 méternél végződnek. A 17 méter vastag falai Közép-Európa legvastagabb falrendszerét alkotják.

A CubicFun 3D puzzle játékai 3 éves kortól kezdve, a család minden tagja számára kitűnő szórakozást nyújtanak. A 3D puzzle nagyszerű készségfejlesztő, amelynek révén fejlődik a gyermek térlátása, logikai érzéke és kézügyessége. A 3D puzzle összeállításához a kezünkön kívül nincs is másra szükségünk, mert a kirakós játék darabjai könnyedén egymáshoz illeszthetőek, így ollóra, egyéb szerszámokra, de még ragasztóra sem lesz szükségünk. A puzzle darabok kiváló minőségű kartonpapírból és polisztirol habból készülnek.

Tömeg 750 g
Méretek 33 × 22.5 × 5 cm
Arukereso nev

Anyag

Darabszám

Gyártó

Méret

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Esztergomi bazilika 3D puzzle CubicFun” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + 11 =